zondag 26 maart 2017

Snip gesnapt
Er zat iets vreemds in onze vijver. Op het net dat we tijdelijk hebben gespannen om eenden te beletten in onze vijver te gaan fourageren en schijten zat een bruin gevlekt wezen....



Het verenkleed was ongelooflijk fraai, je zou er zo een wandversiering van willen hebben.           
Maar... wat was het?


Toen hij zich omdraaide om meer van de  zon te kunnen genieten zagen we dat het een houtsnip was. Een prachtige lange snavel en grote bolle ogen boven in zijn kop. Daardoor kan de houtsnip, net als een konijn, 360 graden bekijken. De tekening op de kop geeft de snip het uiterlijk van een dame met een lang gezicht. Een bekende bijnaam is dan ook "de dame met het lange gezicht".



Heel rustig bleef hij zitten, en hij liep zelfs een stukje over het net naar de kant waar hij nog minder opviel: tussen de dorre bladeren van onze koningsvaren.

Een feest om te zien! Hij is de hele dag blijven zitten- tot het donker werd. Daarna werd het tijd om te vertrekken. Want zo'n houtsnip broedt in vochtige bossen waar hij met zijn lange snavel in de bodem naar beestjes zoekt. Waarschijnlijk ging de reis die nacht nog door tot de waddeneilanden, of meer naar het oosten.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten