vrijdag 30 augustus 2013

Vruchten en zaden

De tuin verandert...
Langzamerhand verdwijnen de meeste uitbundige
kleuren van de bloeiende planten. Daarvoor in de plaats komt een enorme variĆ«teit aan vruchten en zaden. Maar dat moet je wel willen zien! 
Ook al is een plant dor en bruin, de zaaddoosjes zijn vaak fascinerend van vorm. Zelf ben ik helemaal gegrepen door de talloze vormen van vruchten en zaadjes. Kasten vol heb ik al gespaard. Ieder jaar opnieuw! Het leuke is dat het blijkbaar aanstekelijk werkt, want ook andere KNNV-leden zijn zaden gaan verzamelen. Samen komen we tot een prachtige zadenlijst waar iedereen weer zaden uit kan bestellen. Kijk maar eens op www.knnv.nl/hoorn waar de zadenlijst is in te zien.
Zo zie je op deze pagina: Acanthus met gemene priknaalden, duifkruid met satelietachtige zaadjes, stokroos met mooi verpakte zaden, ruig klokje met oerlelijke-maar o zo vernuftige strooidoosjes, agrimonie met ongelooflijke klitvruchtjes (krijg ze s.v.p. niet in je haar), prachtige ivoren zaadjes van het glad parelzaad, en tot slot het prachtige ballerinaatje van de besanjelier.  Allemaal vol beloften voor volgend jaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten